Kis bevezető~

Imádom ezeket a kis japán kiegészítőket, mind annyira édes, így gondoltam eljött az ideje egy oldalnak, mert eddig is írogattam róluk itt-ott. Dioráma kellékek révén főként két gyártó említendő meg, amikkel a legtöbbet találkozhatunk, így sokat lesznek említve a jövőben.

Az első a Re-Ment

Létezik realisztikus szettjük is (Petit Sample series), de több témás boxuk is van ( Pl.: Rilakkuma, Pokemon, Kirby, Sumikko Gurashi), ezek azt jelentik, hogy a kenyérnek, és a legtöbb tárgynak is például pokeladba, avagy maci formája van, nagyon édesek, és ötletesek, hamar elvarázsolják az embert.


Másik alvonal a Pose Skeleton, az ő készleteikhez hivatalosan mozgathatós kis 10 cm-es csontvázak valóak, amik nekünk pont megfelelőek, realisztikusak. Petit Sample és Pose Skeleton vonalon is kiadásra kerültek diorámák, szobaalapok, Western Style, és Japanese room set, így komplett fotózási helyszín is összerakható belőlük.




A második cég az Epoch



Gyártanak kis konyhai kiegészítőket, például a Nyanko kitchen széria, amiből szinte minden évben van új kollekció, és mindegyikbe van csempészve mozgó elem is. Például a teáskanna, és a szósz is ha megdöntjük kiugrik belőle a kis műanyag "csík", mintha öntenénk éppen a teát, szószt, vagy a mosogatópultban a csap, és a víz esete.


Nagyobb szériájuk a Sylvanian Families, hozzájuk kis állatkák valóak, ahol a felnőttek szintén 10 cm-sek (létezik a Sylvanian minis sor, bébiméret, nem keverendő), így passzolnak pont, gyönyörű régies stílusú bútorok. A kiságyhoz kispárna, asztalra kis csipketerítő, kinyitható szekrénykék, minden ami kell, igazán minőségi darabok. Hangulatban a Nyúl Péter illusztrációi ugranak be róluk.


A két gyártó miniatűrjei mind-mind jók méretben Nendoroidhoz, Cu-poche-hoz, és 11 cm Obitsu-hoz is, az ételszettek még figmához is, illetve nagyobb Obitsu, és Pure Neemo babákhoz is passzolnak.

A hivatalos Nendo Doll testek megjelenésével ( 2018. október vége) még több lehetőséget kapunk ezeknek a bútoroknak, és eszközöknek a használatára, hibridelés nélkül tehetjük kis figuráinkat mozgathatós "babává", eddig a hobbiban erre a célra kis módosítással az Obitsu 11-es, vagy a Kotobukiya által gyártott Cu-Poche testeket használták a rajongók. Mindkét esetben a nyakcsatlakozását kellett módosítani.

*A bevezető megírásakor még nem jelent meg a Nendoroid Doll test, de frissíteném, hogy 2018. októberében megjelentek a body-k, sőt azóta 2019. májusában már nem limited kiadásban is piacra kerülnek háromféle színárnyalatban, mind a lány, mind a fiú. Árnyalatok: cream (krém-fehér), peach (őszibarack-normál, enyhe pink beütéssel), cinnamon (fahéj).

Az ehhez kapcsolódo cikk itt olvasható:
GSC Nendoroid Doll body és Kotobukiya Cu-Poche összehasonlítás




Share: