Itt a tél, itt van újra~


A hideg ellen a kis figurákat is felvértezték a gyártók, pihe-puha ünnepi témás Proof ruhaszettből kettő is volt az őszi-téli hónapokban. Az első szeptember végén jelent meg Halloween tematikával, a második pedig az igazi tél és Karácsony jegyében prémekkel novemberben.


Ugyanilyen mintákkal a gyártó 15 cm-es verziót is készít, ők nagyobb babára, plüssökre valóak, a 10 cm-es verziók Nendoroidra, Obitsu 11 cm-re, és Cu -poche-ra is kiválóak. A kis harangok igaziak, csilingelnek :).



Japánban csak néhány évtizede ünneplik a Karácsonyt, az USA-ból átvett szokások közül az ajándékozás népszerű, viszont náluk a Szenteste a szerelmesek ünnepe. A fiatal párok sétálni mennek, megnézik a feldíszített ünnepi fényeket, ajándékokat cserélnek, étterembe mennek. Népszerű étel ilyenkor a sültcsirke, és a karácsonyi torta, "Strawberry Shortcake", ami egy tejszínhabos, nagyon édes, eperrel díszített édesség. A KiraKira Precure nyitóepizódjában is ilyen torta készül, minden rész végén "Egy perces sütés" sorozatnév alatt egyszerűbb recepteket mutatnak.


A Császár születésnapja december 23-án van, ami Nemzeti Ünnep, utána pedig újévi szünidő van az iskolákban. A japán Újév ("O shogatsu") hasonlít inkább a mi Karácsonyunkhoz, ilyenkor a családok összegyűlnek, együtt étkeznek, imádkoznak, december 31-től január 4-ig tart.
"Santa san" Japánban is népszerű, így GSC meglepett minket egy kifejezetten karácsonyi Nendoroid kittel, jobban mondva kettővel, Mikulás ruci női, és férfi változatban.



Mindkét készlet tartalmaz talapzatot, testet, Miki sapit, kezeket, a lányka testhez szívecske jár, még a fiúhoz ajándékos zsák.


Japán északi részén hatalmas mennyiségű hó esik. Hokkaidó a legészakibb sziget, itt kerül megrendezésre a Sapporo Snow Festival. Téli csodaországnak is nevezik a különféle fényjátékok, a gigantikus hó, és jégszobrok tárháza miatt. 1950-ben középiskolai diákok kezdték el a hagyományt, akik közösen hószobrot építettek az Odoni Koen Parkban, a rá következő években egyre többen csatlakoztak ehhez, és együtt dolgoztak a hatalmas szobrokon emelve az ünnepi szellemet.
Talán ők is egy Kolosszális Titánt akartak összehozni, de végül valaki a hóban végezte (⇀ 3 ↼).




Végezetül pedig mindenkit járjon át a boldogság szelleme minimum ennyire, mint Hoozuki-t (μ‿μ) ❤ XD, love and piece, és Regcsy-nek köszönöm a közös munkát.



Share: