BISHOUJO Birodalom


10 éves a Bishoujo széria, Kotobukiya és készül az évfordulóra, tweet-jükben azt tanácsolták, hogy a bishoujoseries.com honlapot tegyük könyvjelzőre, és nézzünk vissza 2020. februárjában, de addig is szemezgessünk párat a Beautiful Girl Series történeleméből.
Ebben a sorozatában Kotobukiya népszerű képregény, film, sorozat, vagy játékkaraktereket jelenít meg anime, és persze Bishoujo stílusban (Beautiful Girl Series). A széria művésze Shunya Yamashita, mindenképpen kövessétek be, nagyon szépek a közös artok is a lányokról, például az első triónál is született közös illusztráció.

Jelenleg négy nagyobb gyűjtőneves téma fut: ▫️Marvel x Bishoujo
▫️DC Comics x Bishoujo ▫️Movie Bishoujo ▫️Horror Bishoujo.
illetve szintén négy célzott címes sor létezik: ▫️My Little Pony Bishoujo Series ▫️Mass Effect x Bishujo ▫️Tekken x Bishoujo ▫️Street Fighter x Bishoujo.

*Az összefoglalóban főleg régebbi kiadásoknál használtam gyári képeket, természetesen jelezve vannak linkekkel is, így azok a gyártó, és a kiadó tulajdonai, ahol csak lehetett élőben fotózott képpel illusztráltam. Köszönöm a képes segítséget Tina-nak, és Hiro-nak.❤️


Marvel x BISHOUJO

2009-ben Rouge, Black Widow, és Scarlet Witch triója nyitotta a Bishoujo sort, és egyben a Marvel-t is, majd 2010-ben újabb X-men lányt köszönthettünk Phoenix személyében.
Marvel Bishoujo - Rouge, Manufacturer : Kotobukiya Licensed by Marvel Characters B. V. www.marvel.com

2011-ben is volt Marvel, Jean Grey, Black Cat, Ms Marvel, Fantastic 4 - Invisible Woman, személyes kedvenc ez a kiadás, nagyon szép a kéz átlátszósága, mesés koncepció, illetve a talapzatok is nem simák, inkább minidiorámának mondhatóak. 2012-ben Mystique, Electra, és Storm következtek, és Balck Widow már a második verzióját kapta meg



Marvel Bishoujo, Manufacturer : Kotobukiya Licensed by Marvel Characters B. V. www.marvel.com

Ezután is robogott tovább a Marvel, Spider-Woman (2014), She-Hulk (2015), Lady Deadpool, Spider-Gwen, Lady Thor (2016) Loki (2017.01.) sorra jöttek a szebbnél szebb figurák. Természetesen Kotobukiya-nál gyakori a cserélhető fej, vagy kéz, így kétféleképpen is kiállíthatóak a remekművek, hősöknél általában maszkos, vagy maszk nélküli arc, esetleg más haj is lehetséges, vagy standard, és limited kiadás, ahol a színek is eltérhetnek. Spider-Gwen plusz fejet kapott normál kiadásban.



2017-ről kiemelendő egy cukiságfaktoros figura, mégpedig Mókuslány, és kis társa Tippy-Toe, 2015-ben jelent meg a szóló képregénye a hősnőnek a Marvel univerzumban. 



Marvel Bishoujo, Manufacturer : Kotobukiya Licensed by Marvel Characters B. V. www.marvel.com

2019-ben Domino-t kaptuk meg, kis Deadpool-al. 2020-ban pedig, hogy a jövőt is említsem Captain Marvel, és Dark Phoenix lesz újdonság a Marvel szériában.




DC Comics x BISHOUJO



A DC Comics Bishoujo 2010-ben indult Batgirl-el, majd 2011 februárban Catwoman, áprilisban Wonder Woman, és még a nyáron az első Super Girl, év végén pedig Poison Ivy jelent meg. 2012-ben kapta meg első verzióját Harley Queen, limited verziója maszk nélküli lett, illetve a kalapács aranyszínt kapott.

DC Comics Bishoujo, Manufacturer : Kotobukiya dccomics.com

2015-ben Batwoman jelent meg, 2016-ben Harley pedig második változatot kapott, majd 2017-ben Katana, és Supergirl kettes verziója következett, utóbbi pedig 2018-ban Dark verziót is kapott. 2019-ben a második verziós Catwoman érkezett, élethűen csillog a latex ruha, nagyon ott van, külön mágneses talapzat itt nincs, csak a pénzérmék.



DC vonalon újdonság 2020-ra Poison Ivy új verziója lesz.


Movie x BISHOUJO


A Movie x Bishoujo vonal 2011-ben indult a Ghostbusters film ihlette karakterrel, Lucy-vel, garantáltan egy szellem sem marad a házban utána, 2012-ben Jaina Solo-t, majd 2013-ban Agent G-t a Men in Black c. filmből köszönthettük. 2017-ben a Kill Bill c. Qutentin Tarantino film főhőse "A menyasszony" került sorra.

Movie x Bishoujo, Manufacturer : Kotobukiya
Lucasfilm Ltd., Star Wars Columbia Pictures, Ghostbusters

Horror x BISHOUJO


Tulajdonképpen a Movie, és a Horror szériák között átfedés van, hiszen filmekről van szó, így például a sorozatot megnyitó Freddy vs Jason mindkét besorolást megkapta 2014-ben.
A következő horror témára picit várni kellett, de 2016-ban Edward Scissorhands érkezett, a sorozatok dobozai is igényesek, Shunya Yamashita illusztrációja is mindig szerepel rajtuk. 2017-ben Chucky-val és Tiffany-val folytatódott a borzongás.








2017-ben Freddy és Jason újra kiadásra kerültek, és újdonsággal is folytatódott a horror széria. 2018. szeptemberében a kultfilm, Evil Dead Ash Willliams-ét kaptuk meg Bishoujo stílusban, igaz a normál verzió sem volt vértől hiányos, de limitedként megleptek minket egy még véresebb, és leharcoltabb verzióval. A talapzaton helyet kapott a Nekronomikon, és a doboz belsejében egy filmes kép is megbújt.





A 2019-es év újdonsága Pinhead, és Michael Myers volt. Pinhead is igen különleges, látványos dizájn lett, fájdalmas az a "magassarkú". (2020-ban a sorozatban Beetlejuice, Pennywise, és Leatherface várható.)



My Little Pony BISHOUJO Series


"Célzott neves" szériák közül a My Little Pony-t emelném ki a betekintőben, 2018-ban került sor a nagy bejelentésre, hogy a pónilányok külön szériát kapnak. Az első megjelenés Pinkie Pie volt 2019. májusában. (Augusztusban Twilight jelent meg, decemberben Fluttershy, jövőre pedig Rarity jön.) A széria különlegessége, hogy a pónik eredeti formája is ott van a lányok előtt.
Szinte folyamatos a Bishoujo vonal, így mindenki kedvence sorra kerül szépen lassan, tényleg csak szemezgettünk a sok szépség közül, de a teljes sorozat megtekinthető itt időrendbe szedve itt.
Remélem mindenkinek tetszett, és esetleg van olyan karakter, akit nagyon vártok.🙂






Share: