Sweet pink afternoon, minden ami eper 🍓

Amikor belemerültem a Rilakkuma szettekbe, néha-néha visszakacsingattam a régebbi kollekciókra, a keresgélések közben egy volt mindig amin megakadt a szemem, annyira cuki, és annyira édes, de szó szerint, a valóságban is tömör cukorbomba lenne, ez a szett nem más, mint a Rilakkuma Strawberry Sweets Party. 2011-es Re-Ment megjelenésről van szó, ami szokásosan 8 db-os.


Az ötlet már korábban megszületett, hogy ehhez a szetthez egy személy tökéletes, mégpedig L, aki már nagyon várta az "életmentő felszerelést". Azt kell mondjam nagyobb örömmel bontottam ezt, mint például egy bútorosat, lehet, hogy a sok eper varázsolt el, de élőben még jobban tetszik, mostaniakhoz képest nagyobb is 1-1 kiegészítő, de a macis megoldások ugyanolyan ötletesek, és mesések most is. Gyakran használják az epret Japánban, nem csak desszerteknél, hanem plüss, és figura párosításokban is.

Japánban az eperszezon januártól májusig tart, ebben az időszakban a hotelekben szinte mindenütt fellelhető az "Eper Büfé", itt is, mindig aktuális témák köré építik a felhozatalt. Például idén az új Godzilla: King of the Monsters film ünneplésére a "The Strings by Intercontinental Tokyo" éttermében vacsora, és ebéd "büfét" jelentett be egészen május 31-ig "Ichi-Godzilla" néven. Harmincféle étel, és húszféle epres, Godzilla ihlette desszert a felhozatal. Természetesen az eperszezonban mindenhol ez van előtérben, cukrászdákon át kisebb éttermekig, volt már Sweethearts témától kezdve, Alice in Wonderland-ig minden. Aktualitásokat, vagy éppen cukiságokat hoznak össze a gyümölccsel.
Az eperfesztivál sem maradhat el, idén február 1-11-ig tartott a Yokohama Strawberry Festival, az eseményen új földieper fajta bemutató is volt. Az "eperpiacra" üzletek csatlakoznak, ahol kóstolhatóak is az újdonságok, illetve limitált menükkel is készülnek.



Azért egy Godzilla Sweet Party Re-Ment szettet is megnéznék (✧ω✧), de addig is itt a Rilakkuma x Strawberry.


Az első dobozkában a nyolcas epertorta volt, a gyertyák is külön elemek, és a marcipándísz Rilakkuma maci is levehető "Happy Birthday" felirattal. Sajnos az édesség beosztásából nem sok valósult meg...


Most, hogy türelmesen vár a tulaj, jöhet a következő, egy eper alakú teáskanna, nekem ezek nagyon tetszenek alapból is, így piciben meg pláne, a fedele levehető, a hármas számú készlet tartalmaz még teáscsészéket (Korilakkuma, Rilakkuma), kis tányért, kanalat, és süteményt, eperlekvárral természetesen.



A négyes szám a "sok sok epres süti" névre hallgat, tartalmaz egy kínálót epres szegéllyel, illetve négy desszertet.




Következő a hetes kis szett "csoki fondü" házi eperszósszal, mártogatni valókkal cuki tálcán, és nagy eperrel persze.



A japán eper lédúsabb és vörösebb az itteninél, Fukuoka a második legnagyobb termelő terület, saját eperfajtájuk neve Amao ("Sweet King"), ez amolyan verseny is, mindegyik termelő prefektúra igyekszik újdonságokkal előrukkolni a következő év Ichigo Fesztivál-jaira. Vannak luxusfajták is, mint például az "albínó", ami belül is fehér, azt hinnénk, hogy éretlen, és savanyú, de nem. A "Hatsukoi no Kaori" nevet kapta (halvány pink színű, " Az első szerelem illata"), 2006-ban fejlesztették ki, azóta léteznek különböző fajtái, keresztezései más-más fantázianevekkel, melyet a színűk miatt kaptak, pl "Yuki Usagi" (Hónyuszi), vagy "Sakura".  Következő különleges eper az "Aiberry", ami az Aichi prefektúrából származik, nagy, és édes (Giant Strawberry-nek is nevezik). Harmadik a Skyberry, ami hatalmas, de a savanykást és az édest harmóniában egyesíti.

Forrás: https://soranews24.com, Hatsukoi no Kaori eper

A Re-Ment szettjeiben azt is imádom, és csodálom, hogy van valóságalapjuk mindig, a limitált menük ideje alatt sok hasonló megtalálható. A következő kis doboz a kettes "present box"-ot rejtette, macifej alakú bon-bon-os doboz, benne kekszek, és csokoládé.


Fagylaltok (hatos), egy epres, és egy citromos.


"A Party elkezdődött!", kettő epres jégkásával, Korilakkuma figurával, és egy kosárnyi cukorkával.



Az utolsó pedig az ötös lett, meglepi, és krémes puff, képviselőfánknak mondanám, csak epres töltelékkel, levehető a "kalapja" is, a lufik is nagyon élethűek lettek.



Összességében ha választanom kellene, akkor a fagylaltos, és az epres italok tetszettek a legjobban, de a maga módján mind lenyűgözött, a "képviselőfánkos" meg is lepett pozitív értelemben, mert abból külön sokat látni eladót, így gondoltam nem annyira jó talán (?), képek alapján engem se annyira fogott meg, de élőben már igen!
Azt hiszem nyugodtan jöhet bármi rejtély, ennyi muníció kitart a nyomozás végéig. (๑˃ᴗ˂)ﻭ

Share: