Purr purr ฅ(•ㅅ•)ฅ

Februárban jelentek meg a Bandai mozgathatós cicái, melyek bjd pet-hez hasonlóak, és szinte bármilyen pózt feltudnak venni.


A szett összesen kilencféle cicát tartalmaz, három tarka, három fehér, és három fekete színelosztással, viszont más-más szem, illetve vagy csontvázhal, vagy sima mágneses hal kombinációkkal. A cicák szája is mágneses így a halacskák odatalálnak maguktól is. (=①ω①=)


Nagyon sok macskatémás figuraszett van Japánban, realisztikus kis figurák Gasha gömbökben, Choco-Egg-ben, igen kedvelt állatok, ez a szoros kötelék a japán művészetben, irodalomban is meglátszik. Natsume Soseki a Meiji időszakban (1868–1912) írt szatirikus regénye Macska vagyok címmel (1905-6), amely egy névtelen macskán keresztül mutatja be a japán középosztály életét. A cica idejét azzal tölti, hogy embereket figyel meg, iskolai tanárt, üzletembert, fiatal tudóst, mindezt kemény kommentárokkal. A Hoozuki no reitesu c. animében is utalást kap az alkotás, a nyolcadik epizódban a Nekomata újság cica főszerkesztője "Most már nevem is van, "Sneaze"." mondatával. A mű első sora " Macska vagyok. Még nincs nevem.", Mr. Sneaze pedig a műben szereplő tanár, kinek neve a hapci szóból ered, de szándékosan van "hibásan" írva. 1972-ben angolul is megjelent a könyv.


Természetesen, aki még több cicára vágyik, abból sosincs hiány, több "Cat Cafe" is van, igaz ez már Európában is előfordul, a kezdeményezés úgy indult, hogy akik valamilyen okból nem tarthatnak a lakásukba macskát, de kedvelik az állatot, ők mégis tudjanak velük érintkezni. A kifejezetten cicás boltok, szobrok, apróságok mind fellelhetőek.
Tokyo csendesebb külső részén megtalálható a Gotokuji, a Szerencsecica templom. Legendája a 17. század elejére nyúlik vissza, li Naotaka egy hirtelen kitört viharban menedéket kapott egy macskától, aki a templomban lakott, hálából Naotaka úgy döntött, hogy a templomot a li klán oltalma alá veszi.
Az első állomásvezető cica is japán, "Tama", aki hivatalosan 2007-től 2015-ig volt vezető, majd gyakornoka "Nitama" követte. 2004-ben vette magához Kojama a kóbor cicát, az állomást ekkortájt be akarták zárni, de az utasok kérésére fennmaradt, több kisebb állomás költségcsökkentése miatt a közeli vállalkozásokból kerestek kijelölt alkalmazottakat az állomásvezetőség ellátására, Kojama is ekkor kapta meg ezt a tisztséget, de 2007-ben Tama lett a főnök, 2010-ben igazgatóvá léptették elő, és kis irodát is kapott, az állomás forgalma is megnőtt.
Másik kedves történet a cica szigetekből ered. Az egyik ilyen sziget Aoshima, ahol a cicák szabadon járkálnak, kb 20 ember él a szigeten, és 100 feletti macska. A cicák a halászokkal kerültek oda mikor még 1000 ember is élt a halászfaluban, vitték magukkal hajókon egerek ellen. A híradókban is szerepelni szoktak, a közösségi platformokon is közzé szokták tenni ha valami segítségre van szükségük, pl cicáknak étel, orvosi ellátás, a látogatók is rendszeresen hordanak ételt, és egyéb egészségmegőrző ajándékokat (hiszen vendégségbe illik ajándékot vinni a házigazdá(k)nak :) ), mivel hatalmas viharok szoktak lenni telente, alig járnak a hajók a szigetre, így arra az időszakra hívták fel a figyelmet, lehetett küldeni csomagokat télire az állatoknak.

forrás: FindTravel

Ki tudna ellenállni egy cuki cicának, puha tappancsokkal, hogy visszatérjünk a szettre szerencsére hiába picik a nekok, nem hiányos a kidolgozottságuk, a tappancsok is szépen megvannak festve.
A gömbös ízületek 100%-ban forgathatóak, erősek, még a farkinca rész is, a szájban lévő mágnesek erősek, megtartják a halacskákat.


Méreteket tekintve 4 cm magasak, és 5 cm hosszúak, Nendoroid-hoz, Nendo doll-hoz, Cu-Poche-hoz, és még egészen Obitsu 21 cm-ig is megfelelőek, póztartó cicák. A jövőben is biztosan nagyon jó kellékek lesznek. •ㅅ•



Share: