"Mew Mew Power in Your Face!" 😸



Sürgés-forgás a Nakayoshi magazinnál, nem csoda, hiszen az évfordulóra készülnek. 1954. decemberében jelent meg az első szám Japánban a Kodansha kiadásában, idén (2020) év végén lesz immár 65 éves manga publikálási történelmet maga mögött hagyó kiadvány.

Szintén ebben az évben ünnepli évfordulóját a Tokyo Mew Mew manga, amelyet Mia Ikumi rajzolt, és Reiko Yoshida írt, a Nakayoshi magazin 2000. februári számában debütált, majd 2001-ben a Kodansha manga formában is megjelentette (összesen 7 kötet, később Tokyo Mew Mew a La Mode, 2 kötet).



Producers: Kodansha, TV Aichi
Studio: Studio Pierrot
Licensor: 4Kids Entertainment
2002

2002-ben anime feldolgozást kapott a manga 52 epizóddal. Nálunk is ment a széria szinkronnal, meg is maradt az ember fülébe Zoey (Ichigo) nagy belépő mondata, amit elsütött, ha volt "ideje": "Macska izom,macska karom, macska varázs tejhatalom!", amúgy az angol verzió is igen kis rímes lett: "Mew Mew Style, Mew Mew Grace, Mew Mew Power in Your Face!". Mivel nem ment végig a sorozat nálunk, így azok a kitartó megszállottak akik szerették volna látni mi lett a kaland vége, át kellett szokniuk az eredetire : "Chikyuu no Mirai ni, Gohoshi Suru ~ Nyan!" (A Föld jövőjéért szolgálunk - Nyan!), említették is a megjelenések után, hogy míg a japán vágatlan, és az összes többi szinkron, amit ebből fordítottak 1-2 mondatos kifejezést tartalmaz, addig az angol, és az ebből fordított vágott verziók átmentek "minirap szövegbe", érdekes dolog amúgy.


Nem túl sok figurakiadás született sajnos, Takara Tomy babák, kulcstartó, kis desktop figurás széria, kiemelkedő a PlayStation játék mellé járó két figura, szép kis kiadások voltak akkoriban. A szerintem legszebb figura a sorozatból nem más, mint a 2002-es Momoyia Ichigo - Perfect Figure a Takara-tól, a doboz kinyithatós gyönyörű art-tal, igényes darab, szóval amit várnék az az lenne, hogy további ilyen mesés megjelenések legyenek a 20th Anniversary alkalmából.


Már tényleg csak a figurák hiányoznak, hiszen 2019 ősze óta folyamatosak a bejelentések szinte, és új tartalom is volt bőven. A lányok visszatértek egy shortmanga erejéig melynek első fejezete december 28-án debütált a Nakayoshi shojo magazinban, Tokyo Mew Mew Re-Turn címmel.


Illetve elindult a Tokyo Mew Mew Ore is, ami egy spin-off manga, fiú karakterekkel. Madoka Seizuki írja, és illusztrálja a történetet. Az alkotás szintén a Nakayoshi magazinban debütált, november 30-án, én vevő lennék egy animeadaptációra is, nagyon helyesek, próbálták interjúban kideríteni, hogy esetleg a régi lányok is kapnak e szerepet majd ebben a történetben, de a válasz az volt a szerkesztőségtől, hogy egyenlőre "titok". Szintén a 65 éves évfordulós projektek része az, hogy április 13-án megjelenik manga formában is az első kötet a fiúkkal. Már itt is vártuk a rajongókkal, hogy akkor jöjjön a 20th anime széria bejelentése a lányokkal, és lám így is lett.



Visszaszámlálás volt a hivatalos oldalon, aminél a lejárat az új animét rejtette, Tokyo Mew Mew New címen. Az anime mindkét évfordulót ünnepli.

Május 11-ig lehet jelentkezni a "mysta" pályázatra, Momomiya Ichigo hangját keresik, általános iskolás lányoktól kezdve, egészen 30 éves korig lehet jelentkezni. A meghallgatási ütemterv már az oldalon olvasható, az alkalmazás segítségével szavazás, videóbeküldések, bírák, átvilágítás, mindez több fordulóval. Mivel tavasz, nyár a meghallgatások ideje, így talán 2021-ben láthatjuk ismét együtt a lányokat az új sorozatban.

Mia Ikumi egy art-tal fejezte ki üzenetét, meglepte a hír, hogy egy régebbi sorozatot újraanimálnak, és kéri az új stábot, hogy adjanak bele mindent. ❤️

Alig várom az új sorozatot, és itt az ideje a figuradömpingnek is! 👍






Share: